Aligners van

Invisalign

Wat zijn

Aligners

Aligners zijn doorzichtige hoesjes van kunststof die je over je tanden heen kan plaatsen waardoor je tanden recht geduwd worden. Omdat je elke twee weken deze hoesjes verwisselt voor een hoesje die een andere vorm heeft zullen je tanden en kiezen langzaam gaan verplaatsen. De hoesjes van het merk Invisalign zijn gemaakt van polyurethaan, bevatten geen BPA en zijn zeer nauwkeurig afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. Aligners worden al tientallen jaren gemaakt en gebruikt door tandartsen en orthodontisten, er zijn vele soorten, merken en kwaliteitsverschillen.

airaligner

Voor wie?

Bijna iedereen

Aligners zijn voor iedereen geschikt, alle leeftijden en situaties. Het kan zijn dat bij bijzondere situaties eerst voorwerk gedaan moet worden met andere soort beugels en/of chirurgie. Afhankelijk van de wensen en de groei en het aanpassingsvermogen van de persoon. Aligners vervangen de metalen slotjesbeugel, de brackets, niet de activatoren en andere groeistimulerende of remmende beugels.

Behandeling

in stappen

Intake

Tijdens de intake bespreken we samen met u de wensen, de mogelijkheden en de kosten. Omdat we tijdens een intake nog niet de scans en de foto’s maken kunnen wij u alleen een globale inschatting geven van hoe lang het behandeltraject zal verlopen.

Aan de slag

Bij de tweede afspraak maken wij scans, mond- en gezichtsfoto’s en röntgenfoto’s. Dit alles wordt samengevoegd tot een 3D simulatie, een virtuele set-up van hoe de tanden en kiezen zullen verplaatsen. Als alles is gecontroleerd door de arts wordt dit definitieve plan met u besproken en kunnen we overgaan tot het bestellen van de complete set aan hoesjes/aligners. Deze set wordt binnen 2 weken verzonden naar onze praktijk zodat wij de beugel kunnen gaan plaatsen.

Controles

Elke 6, 8 of 12 weken verwachten wij u op controle om aanpassingen te doen, uw vragen te beantwoorden en te zorgen dat de behandeling volgens plan verloopt.

Bij het einde

Samen bespreken wij aan het einde van uw behandeling of de resultaten bereikt zijn, of er wellicht meer beugels nodig zijn of dat we kunnen overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels of spalkjes.

“Ik ben zo goed geholpen en durf nu weer echt te lachen dankjewel Lotte”

Wat kosten

Aligners

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 2795 en 3695 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.