Vaste

Beugel

Wat zijn

Vaste beugels

De vaste beugel – ook wel blokjes-, plaatjes-, of slotjesbeugel genoemd – kan door de drager of draagster niet uit de mond worden genomen. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt. Om de kiezen zitten soms metalen ringetjes (banden). Daarop zitten kleine metalen buisjes. Door de slotjes en buisjes loopt een veerkrachtige draad. Er bestaan ook nog andere soorten beugels die niet uit de mond kunnen worden gehaald b.v. de zgn. hyrax. Deze beugels zitten meestal met ringetjes aan de kiezen vast.

faq

Voor wie?

Voor iedereen

Brackets/slotjes zijn voor iedereen geschikt, vanaf de wisselfase. Het kan zijn dat bij bijzondere situaties eerst voorwerk gedaan moet worden met andere soortbeugels en/of chirurgie. Afhankelijk van de wensen en de groei en het aanpassingsvermogen van de persoon. 

Behandeling

in stappen

Intake

Tijdens uw eerste kennismaking zal met u besproken worden wat de wensen en de mogelijkheden zijn, dit kan ook betekenen dat de behandeling nog even moet worden uitgesteld of dat u eerst nog naar andere specialisten moet. Verder maken wij scans met een 3D scanner, röntgenfoto’s en mond en gezichtsfoto’s met een camera. De kosten hiervoor zijn €350,-.

Aan de slag

Als alles is gecontroleerd door de arts wordt het definitieve plan met u besproken en kunnen we overgaan tot het plaatsen van de beugel.

Controles

Elke 4 á 5 weken verwachten wij u op controle om aanpassingen te doen, uw vragen te beantwoorden en te zorgen dat de behandeling volgens plan verloopt.

Bij het einde

Samen bespreken wij aan het einde van uw behandeling of de resultaten bereikt zijn. Zo ja kunnen we overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels of spalkjes. 

“Ik ben zo goed geholpen en durf nu weer echt te lachen dankjewel Lotte”

Wat kosten

Brackets

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 3495 en 4495 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.