Vaste

Beugel

Wat zijn

Vaste beugels

De vaste beugel – ook wel blokjes-, plaatjes-, of slotjesbeugel genoemd – kan door de drager of draagster niet uit de mond worden genomen. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt. Om de kiezen zitten meestal metalen ringetjes (banden). Daarop zitten kleine metalen buisjes. Door de slotjes en buisjes loopt een veerkrachtige draad. Er bestaan ook nog andere soorten beugels die niet uit de mond kunnen worden gehaald b.v. de zgn. hyrax. Deze beugels zitten meestal met ringetjes aan de kiezen vast.

faq

Voor wie?

Voor iedereen

Brackets/slotjes zijn voor iedereen geschikt, vanaf de wisselfase. Het kan zijn dat bij bijzondere situaties eerst voorwerk gedaan moet worden met andere soortbeugels en/of chirurgie. Afhankelijk van de wensen en de groei en het aanpassingsvermogen van de persoon. 

Behandeling

in stappen

Intake

Tijdens de intake bespreken we samen met u de wensen, de mogelijkheden en de kosten. Omdat we tijdens een intake nog niet de scans en de foto’s maken kunnen wij u alleen een globale inschatting geven van hoe lang het behandeltraject zal verlopen.

Aan de slag

Bij de tweede afspraak maken wij scans, mond- en gezichtsfoto’s en röntgenfoto’s. Dit alles wordt samengevoegd tot een behandelplan. Als alles is gecontroleerd door de arts wordt dit definitieve plan met u besproken en kunnen we overgaan tot het plaatsen van de beugel.

Controles

Elke 4 weken verwachten wij u op controle om aanpassingen te doen, uw vragen te beantwoorden en te zorgen dat de behandeling volgens plan verloopt.

Bij het einde

Samen bespreken wij aan het einde van uw behandeling of de resultaten bereikt zijn. Zo ja kunnen we overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels of spalkjes. 

“Ik ben zo goed geholpen en durf nu weer echt te lachen dankjewel Lotte”

Wat kosten

Brackets

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 2295 en 2995 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.