Interview

Marloes Oink

Marloes Oink is 40 jaar oud, woont en werkt in Amsterdam en startte een aantal jaar geleden haar beugeltraject bij Orthodontie Museumplein in Amsterdam. Een weg van ruim twee jaar Invisalign en slotjes, naar het perfecte gebit. Wij spraken de goedlachse blondine over haar ervaringen met haar orthodontietraject bij Orthodontie Museumplein.

airaligner

Een beugeltraject waarom?

Toen ik op de basisschool zat heb ik maar liefst 3 beugels gehad. Het hebben van een beugel was destijds super hip. Herinner je die regenboogkleurige buitenboordbeugels nog? En wat dacht je van die felgekleurde elastiekjes? Na dit beugeltraject werden er bij mij geen spalkjes geplaatst, noch droeg ik een nachtbeugel. Jaren later waren mijn tanden dan ook flink gaan schuiven. Voor mij een motivatie om weer naar de orthodontist te gaan, want ik wilde die mooie glimlach terug.

Na zes maanden wachten op een niet zo fijne intake bij een andere orthodontist in Amsterdam kwam ik middels Google terecht bij Lotte. Via whatsapp deelde ik een foto van mijn gebit en nog geen twee minuten later kreeg ik een berichtje dat zij mij zeker zouden kunnen helpen en ik kon komen voor een intake. Wat een service!

“Het is toch wel heel uniek dat je van te voren het eindresultaat kan zien met behulp van een simulatiefilmpje!”

3D model van eindresultaat

Tijdens de intake maken ze in de praktijk een 3D model van je gebit met behulp van een speciale camera. Aan de hand van deze beelden wordt er een simulatiefilmpje gemaakt van hoe jouw gebit zal veranderen. Ik kon dus nog voordat ik aan het traject begon zien wat ongeveer het eindresultaat zou zijn, dat is toch uniek?

Aligners zouden voor de hele verbetering zorgen, dit terwijl ik me eigenlijk had voorbereid op een slotjestraject van twee jaar. Het was dan ook wel een teleurstelling dat die slotjes er uiteindelijk toch kwamen in mijn onderkaak. Enkele van mijn tanden bleken nogal een eigen wil te hebben, waardoor de bitjes niet voldoende effect hadden. Maar ook dit is onderdeel van een beugeltraject. De simulatie is slechts een inschatting van het verloop van het traject, iets om in je achterhoofd te houden.

marloes-oink-2
marloes-oink-3

Was het traject comfortabel?

Op vrijwel elke tand kreeg ik attachments geplaatst. Dit zijn kleine knopjes die zorgen dat de bitjes op zijn plaats blijven en ook een sturende werking hebben. Je voelt dat er iets zit, maar ik heb er eigenlijk helemaal geen last van gehad. Het enige waar ik soms ongemak van ondervond waren blootliggende tandhalzen. Verder zijn je tanden natuurlijk wat gevoelig wanneer je een nieuw bitje draagt omdat ze van hun plek worden geduwd, maar tegelijkertijd geeft het je wel het fijne gevoel dat er iets gebeurt. Verder is het grote voordeel van Invisalign dat je de bitjes nauwelijks ziet. In het begin voelde ik mijzelf eerder ongemakkelijk dan dat anderen opmerkten dat ik een beugel droeg.

Hoe was het in de praktijk?

Het voordeel van een Invisalign traject is dat je heel veel zelf kunt doen. Je krijgt de complete reeks met bitjes mee naar huis en kunt deze zelf iedere 1 à 2 weken verwisselen. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je controle hebt over het traject. Vaak hoefde ik dan ook niet naar de praktijk, maar als ik ging was het er altijd heel erg gezellig! Ik houd enorm van een persoonlijk praatje, dus ik lag altijd heerlijk te kletsen met Wendy en Ruth die mij vaak hielpen. Verder vind ik het heel goed dat Lotte zelf ook altijd aanwezig is om een blik te werpen op de voortgang. Ze behoort tot de beste Invisalign artsen ter wereld en leidt haar team evenzo goed op. Een persoonlijke benadering die voor veel plezier en hoge mate van professionaliteit zorgt in de praktijk, dat merk je aan alles.

Wat is jouw advies aan anderen die nog twijfelen?

Doe het! Liever eerder dan later. Als je eenmaal in het traject zit verdwijnen alle eventuele twijfels die je had als sneeuw voor de zon. Voor mij was het echt een cadeau aan mijzelf. Ik had er voor gespaard en was vastberaden het traject aan te gaan. Het werken aan een mooi gebit maakt je zelfverzekerd en je wordt er gewoon blij van. Als je er eenmaal aan begint, ben je de drempel over en gaat het vanzelf. Ik ben inmiddels super trots op mijn gebit en ben dan ook blij met het eindresultaat.