Interview

Jasmijn Atsma

Jasmijn (26) is een theater performer en docent uit Amsterdam. In haar werk – en dan met name op de bühne – is het hebben van een mooie glimlach uiterst belangrijk. Dit is voor Jasmijn dan ook een reden om na jarenlang gesteggel binnen een ander orthodontietraject, opnieuw te werken aan de stand van haar tanden. Dit keer net zo lang, tot haar beet echt goed staat.

airaligner

Orthodontisten, je hebt er niet zo’n fijne ervaringen mee?

Toen ik 11 was ging ik voor het eerst naar de orthodontist. Mijn tanden stonden ontzettend scheef, dus ik had een beugel nodig. Maar liefst 9 jaar lang duurde het traject, waarmee ik nooit het gewenste eindresultaat bereikte. Tijdens het traject zijn er veel fouten gemaakt en bovendien onderging ik een mislukte kaakoperatie. Op mijn 18e ben ik dan ook abrupt gestopt met dit ellelange beugeltraject. De jaren die volgden liep ik aardig met mijn ziel onder mijn arm. Mijn beet was niet goed, mijn kiezen konden op geen enkele manier contact maken. Het eten van een appel was dan ook al een uitdaging! Ik hoorde van Invisalign en besloot opnieuw vol goede moed een beugeltraject in te gaan en deze te volbrengen tot het einde. Ik ging op zoek naar de beste tandarts voor orthodontie in Amsterdam en kwam bij Lotte, Orthodontie Museumplein, terecht. Ik heb een berichtje gestuurd met mijn verhaal en foto’s van mijn beet. Niet veel later kon ik al op intakegesprek komen.

Hoe zag jouw traject eruit?

Toen ik de 3D scan en simulatie van mijn gebit zag, kon ik bijna niet geloven dat dit mijn tanden zouden zijn aan het einde van het traject. Dat je op het begin al het eindresultaat ziet is echt nieuw, dat kende ik niet van de reguliere orthodontist. Er moest veel gebeuren en een eventuele nieuwe kaakoperatie was van te voren niet uit te sluiten. Uiteindelijk ben ik heel gemotiveerd in het traject gegaan en heb ik de bitjes heel erg consequent gedragen, wel 22 uur per dag! Hierdoor hebben ze heel veel kunnen bereiken met zo’n 49 bitjes, en is een nieuwe operatie niet nodig geweest. Daar ben ik natuurlijk echt heel erg blij mee! De uiteindelijke finishing touch bestond nog uit 9 bitjes.

“Een geruststelling, dat was het elke keer weer als ik langskwam bij Orthodontie Museumplein”

Wat vond je de voordelen van Invisalign?

Werk technisch was de Invisalign beugel voor mij gewoon erg handig omdat hij niet goed te zien is. Bovendien is het echt heel fijn dat je heel onbezonnen de beugel kan dragen, want niemand heeft het door. De verrassende reacties als ik mensen vertelde dat ik een beugel droeg, waren altijd leuk. Verder houd je je gebit makkelijk schoon doordat je de beugel er uit kan halen en heb je zelf controle over het traject doordat je zelf de bitjes wisselt. Zo heb je het gevoel zelf aan de knoppen de draaien en controle te hebben over jouw traject. Bovendien kun je je beugel tijdens een avondje stappen wel een keertje uitlaten.

Wat maakte Orthodontie Museumplein anders voor jou?

Wat was het een warm bad! Dat ten allereerste. Het is een lieve gezellige club mensen die vol passie met jou aan de slag gaan. Juist de mensen die eerder minder goede ervaringen hebben gehad met orthodontie, net als ik, stellen zij direct gerust. Bij Orthodontie Museumplein zetten ze recht wat er is fout gegaan. Ik vond het stiekem zelfs jammer dat mijn traject ten einde was. Het was altijd zo gezellig om bij de praktijk langs te gaan!

jasmijn-atsma-2
jasmijn-atsma-3

Wat vind je van het eindresultaat?

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat, niet alleen heb ik een mooie rij tanden nu, mijn beet is nu ook veel beter. Mijn motivatie is echt geweest om een goed gezond gebit te creëren waarmee ik 80 kan worden. Dat is nu eindelijk gelukt en het is de investering meer dan waard geweest. Ik zou anderen een Invisalign traject bij Orthodontie Museumplein dan ook zeker aanraden met oog op een toekomst met een mooie gezonde lach.